Ministerul de Externe al Marii Britanii ar putea anula statutul diplomatic al ambasadei Ecuadorului pentru a-si indeplini "obligatia legala" privind extradarea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, conform prevederilor legii Premiselor Diplomatice si Consulare din 1987.

Potrivit MEDIAFAX, aceasta permite Marii Britanii sa revoce statutul diplomatic al unei ambasade de pe teritoriul britanic, pentru a permite eventual politiei sa intre in cladire in vederea arestarii lui Assange pentru incalcarea termenilor eliberarii conditionate.

Presedintele Ecuadorului, Rafael Correa, a acceptat sa ii acorde azil politic fondatorului WikiLeaks, Julian Assange.

Fondatorul WikiLeaks se afla din 19 iunie in ambasada Ecuadorului din Londra, cerand azil politic in contextul in care justitia britanica a admis extradarea sa in Suedia, unde este acuzat de agresiuni sexuale. Assange sustine ca extradarea sa in Suedia ar deschide calea transferului in Statele Unite, unde ar risca pedeapsa cu moartea pentru difuzarea a zeci de mii de mesaje diplomatice si militare cu caracter confidential.

In 2010, doua femei, foste voluntare in cadrul WikiLeaks, l-au acuzat pe Assange, cetatean australian, de agresiune sexuala, in timpul unor conferinte organizate la Stockholm.

Assange afirma ca relatiile au fost consensuale si ca acuzatiile sunt motivate politic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.