Moldova n-are nici o intentie de a se uni cu Romania, a declarat transant presedintele tarii vecine, Vladimir Voronin, la televiziunea publica din tara sa. "Este vorba de doua state independente. Presedintele roman si cu mine am convenit ca Moldova si Romania se vor intalni ca state independente si suverane in Uniunea Europeana", a spus Voronin, citat de agentia rusa Itar Tass. Seful statului moldovean a amintit si faptul ca se afla in lucru si un proiect de tratat politic intre Romania si Moldova. "Ne asteptam ca acest tratat pe care il vom semna sa fie conform realitatilor secolului 21", a punctat Voronin.

Totdata, el a respins categoric afirmatia facuta de presedintele Traian Basescu acum cateva zile, ca popoarele din cele doua tari vecine apartin aceluiasi grup etnic, romanii."Recensamantul de anul trecut din Moldova a aratat ca 94 la suta din rezidentii tarii se declara moldoveni, nu romani. Acesta este punctul nostru de plecare", a conchis Voronin.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.