Asistentul personal al Papei Benedict al XVI-lea si un complice al acestuia, informatician la Secretariatul de Stat, vor fi judecati.

Paolo Gabriele va fi judecat pentru furt in forma agravata, iar Claudio Sciarpelletti, pentru complicitate, anunta judecatorul de instructie Piero Bonnet intr-un comunicat difuzat de Sfantul Scaun.

Sciarpelletti este analist si programator la Secretariatul de Stat de la Vatican.

Paolo Gabriele, fost asistent personal al Papei Benedict, este acuzat de "furt in forma agravata" din biroul superiorului sau ierarhic, monseniorul Georg Ganswein, secretarul Suveranului Pontif. Fostul majordom ar fi sustras note private si mesaje confidentiale adresate Papei Benedict sau scrise de acesta, copiindu-le si furnizandu-le presei, scrie MEDIAFAX.

O comisie speciala a Vaticanului a stabilit ca Paolo Gabriele va fi judecat. Daca va fi gasit vinovat, Gabriele risca intre unu si sase ani de detentie, dar poate fi gratiat de Papa Benedict.

Avocatii inculpatului sustin ca scopul actiunilor acestuia era sa ajute Vaticanul si sa faca Biserica romano-catolica "mai vie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.