Parisul a "pus capat politicii cifrelor" in privinta expulzarii romilor si intentioneaza sa evite "stigmatizarea" acestora, la o zi dupa ce Franta a fost pusa sub supraveghere de catre UE.

Ministrul socialist de Interne Manuel Valls, criticat de catre asociatii dupa desfiintarea mai multor tabere ilegale in ultimele zile, lucreaza pentru a gasi "solutii alternative", a declarat un membru al cabinetului sau, contactat de AFP.

"S-a pus capat politicii cifrelor, care conducea la derive si denatura deciziile justitiei", a adaugat el.

"Contrar politicii duse de catre precedentul Guvern, nicio populatie nu este vizata in sine. In Franta nu mai exista «politica etnica»", a subliniat acest membru al cabinetului lui Valls.

"In prezent, prefectii nu au nicio cifra imperativa" si li s-a cerut sa lucreze pe plan local la solutii alternative impreuna cu asociatiile, atunci cand acest lucru este posibil", a subliniat sambata ministerul, scrie MEDIAFAX.

"Operatiunile de desfiintare de tabere ilegale care fac obiectul unor decizii ale justitiei in executare se desfasoara in continuare", a anuntat vineri ministerul intr-un comunicat.

Cu toate ca "respectarea demnitatii persoanelor este un imperativ constant al actiunii publice", "dificultatile si riscurile sanitare locale reprezentate de aceste tabere insalubre nu pot ramane fara raspuns", a adaugat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.