Avocatul lui James Holmes, a evocat, in fata unui tribunal federal, o eventuala "boala mentala" a clientului sau, prezent la audiere.

Biroul procurorului si avocatul lui James Holmes au dezbatut oportunitatea unui acces public la documente din cadrul anchetei, primul dorind pastrarea confidentialitatii, hotarata de catre judecatorul William Sylvester in timpul unei audieri precedente, cel de al doilea reclamand divulgarea lor.

"Nu putem sa incepem sa evaluam boala mentala a domnului Holmes atat timp cat nu avem aceste informatii", a declarat Dan King, care a folosit expresia "boala mentala" in alte doua randuri in cursul audierii, lucru care sugereaza ca ar putea pleda in acest sens.

Tanarul, in varsta de 24 de ani, este acuzat ca a ucis 12 persoane si a ranit alte 58 intr-o sala aglomerata a unui cinematograf din Aurora in timpul unei proiectii de noapte a filmului "The Dark Knight rises", ultimul din seria "Batman", scrie MEDIAFAX.

Impotriva lui James Holms au fost formulate 142 de capete de acuzare, dintre care 24 de crima. El a intrat joi in tribunal incatusat si escortat de trei politisti, avand parul vopsit portocaliu aprins, ca la audierile precedente. Holms nu a facut nicio declaratie

Accesul la documente din cadrul anchetei este reclamat si de presa. "Imi este dificil sa inteleg ce se intampla in aceasta procedura judiciara", a declarat Steven Zansberg, avocatul care reprezinta presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.