Ora adevarului se apropie pentru republicanul Mitt Romney, care urmeaza sa dezvaluie in curand numele partenerului sau in infruntarea perechii Obama-Biden la alegerile prezidentiale din 6 noiembrie.

Aceasta decizie, cea mai importanta pe care Romney o are de luat de la lansarea campaniei sale prezidentiale, urmeaza sa arate cat de indraznet este sau, din contra, daca isi va urma tendinta de miza pe valori sigure.

Presa americana specula cu privire la pesoana pentru care va opta - un etnic latino-americano, popular dar putin experimentat, un politician cu o experienta indelungata considerat prea "intelept" ori o femeie - sau asupra momentului anuntului. In tot cazul, potrivit traditiei, anuntul va fi facut inaintea Conventiei Nationale a Partidului Republican, prevazuta la sfarsitul lui august la Tampa, in Florida.

Intre numele cel mai frecvent citate se afla cele ale guvernatorului din Minnesota (nord) Tim Pawlenty, in varsta de 51 de ani, si senatorului din Ohio (nord) Rob Portman, in varsta de 56 de ani, amandoi trimisi in ultima perioada de catre echipa de campanie a lui Romney sa il atace pe presedintele democrat in exercitiu Barack Obama pentru bilantul economic, scrie MEDIAFAX.

Cel care spera sa il detroneze pe Obama la 6 noiembrie incepe, in ceea ce il priveste, la sfarsitul acestei saptamani, un turneu in patru state, inclusiv Florida (sud-est) si Ohio (centru). Unii analisti dau asigurari ca Romney ar putea sa dezvaluie numele potentialului sau vicepresedinte inca la inceputul acestui turneu, care va fi efectuat cu autobuzul.

Pawlenty si Portman au castigat teren recent pe lista prognosticurilor. Ei apar ca optiuni sigure, potrivit unui cunoscator al mediului.

"As fi surprins sa nu fie Pawlenty sau Portman", noteaza un specialist in vicepresedinti, Joel Goldstein, profesor la Universitatea Saint Louis.

Cei doi sunt foarte diferiti. Ca Romney, Pawlenty pare un "outsider" la Washington, dar, ca fiu de sofer, el va aduce un anumit credit pe langa gulerele albastre americane, un lucru care ii lipseste cumplit de mult multimilionarului, un fost guvernator al statului Massachusetts.

Citeste si:
Casa Albă respinge acuzațiile că SUA ar profita de pe urma...
Casa Albă respinge acuzațiile...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.