Israelul a dat unda verde Egiptului sa mobilizeze elicoptere de lupta impotriva unor presupusi militanti islamisti in partea egipteana a Peninsulei Sinai, la frontiera cu statul evreu.

Cei 14 membri ai Cabinetului israelian de Securitate au aprobat o slabire temporara a prevederilor Acordurilor de pace din 1979, care limiteaza o mobilizare militara in Sinai, a declarat pentru AFP un oficial israelian sub protectia anonimatului, scrie MEDIAFAX.

Aceasta decizie israeliana are loc la o zi dupa ce armata egipteana a efectuat o operatiune in cursul careia a ucis 20 de militanti, in cadrul unei campanii indreptate impotriva unor grupari islamiste inarmate din Sinai.

Duminica, 16 graniceri egipteni au fost ucisi intr-un atac atribuit unor islamisti extremisti care, dupa ce au preluat controlul asupra unui tanc egiptean, au reusit sa patrunda pe teritoriul israelian, unde au fost neutralizati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.