Aproximativ 30 de cutremure de magnitudine redusa au fost inregistrate in apropiere de Los Angeles incepand de marti seara si pana miercuri dimineata.

Un prim cutremur, cu magnitudinea 4,5, s-a produs marti, la ora locala 23.23 (miercuri, 9.23, ora Romaniei), la Yorba Linda, o comuna din comitatul Orange, la aproximativ 54 de kilometri sud-est de Los Angeles, urmat de o replica cu magnitudinea 2,2, potrivit Institutului american de Geofizica USGS.

Un alt seism, cu o magnitudine de 4,5 pe scara Richter, s-a produs in aceeasi zona miercuri, la ora locala 9.33 (19.33, ora Romaniei), urmat dupa 18 minute de o replica cu magnitudinea 3,4.

Kate Hutton, din cadrul biroului USGS Pasadena (la est de Los Angeles), a declarat intr-o conferinta de presa ca aproximativ 30 de cutremure s-au produs succesiv incepand de marti seara si pana miercuri dimineata, "o activitate (seismica) foarte obisnuita in California". Trei dintre aceste cutremure au putut fi resimtite de catre populatie, scrie MEDIAFAX.

Importanta activitate seismica din California este cauzata de falia San Andreas, care traverseaza acest stat, cel mai populat din Statele Unite, pe axa nord-sud.

Seismologii considera ca exista o posibilitate de 99% ca un cutremur devastator sa afecteze California in urmatorii 30 de ani. Potrivit estimarilor, un cutremur cu magnitudinea 7,8 ar putea provoca moartea a aproximativ 1.800 de persoane, ranirea a alte aproximativ 50.000 si avarierea a aproximativ 300.000 de cladiri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.