Peste un milion de persoane au fost evacuate ca masura de precautie in estul Chinei, regiune atinsa miercuri de taifunul Haikui.

Taifunul Haikui s-a abatut asupra coastelor proviniciei Zhejiang, la sud de Shanghai, cu rafale de vant de aproximativ 150 de kilometri pe ora, distrugand patru case si lasand fara electricitate aproximativ 100 de sate, potrivit primului bilant anuntat de presa de stat.

Orasul Shanghai pare ca va fi ocolit de taifun, dar serviciile meteorologice anuntau precipitatii importante pentru miercuri, aduse de Haikui.

Bursa din Shanghai s-a deschis normal, insa cele doua aeroporturi erau paralizate, iar traficul feroviar perturbat.

Autoritatile locale au emis o alerta cod portocaliu, temandu-se ca Haikui ar fi putut atinge intensitatea taifunului Matsa, in urma caruia, in 2005, au murit sapte persoane
, scrie MEDIAFAX.

Doua taifunuri, Saola si Damrey, au trecut deja peste coasta de est a tarii la sfarsitul saptamanii trecute, inundand orase si zone rurale si soldandu-se probabil cu zeci de victime.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.