Postul Vocea Rusiei ii ofera presedintelui suspendat Traian Basescu drept la replica dupa ce acesta a criticat faptul ca analisti TV vorbesc despre listele electorale inspirati de acest post de radio.

Directorul postului Vocea Rusiei, Andrei Bistritki, a respins acuzatiile presedintelui suspendat, catalogandu-le drept "nefondate", conform unei declaratii postate pe site-ul postului de radio.

"Vocea Rusiei respecta principiul obiectivitatii in disputele politice si prezinta intotdeauna opiniile tuturor partilor implicate in dispute politice. Postul beneficiaza de independenta editoriala si are permanent o abordare echidistanta", subliniaza Bistritki.

Andrei Bistritki il invita pe Traian Basescu sa participe la o emisiune a postului Vocea Rusiei sau sa posteze o declaratie pe site-ul postului de radio.

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, duminica, ca a observat ca la posturile tv sunt analisti care intoxica populatia vorbind despre referendumul din 29 iulie si despre listele electorale din instructiunile primite prin radio de la Vocea Rusiei, nu raportandu-se la legile romanesti.

"Observ ca pe televiziuni am vazut foarte multi analisti, unii chiar profesori pe la SNSPA, altii pe unde au putut si ei, foarte multi jurnalisti care preiau insistent instructiunile pe care le primesc prin postul de radio Vocea Rusiei. Este lamentabil, dar in acelasi timp educativ. (...) Nu vreau sa imi imaginez unde va ajunge credibilitatea Romaniei pe pietele financiare internationale si pe piata interna daca se va continua acest proces de intoxicare, care, imi pare rau, are foarte multe mesaje preluate de la Vocea Rusiei. Poate preluati mesaje din presa occidentala, sunt mai adevarate si mai apropiate de noi. Sunt realmente ingrijorat de prelungirea acestei crize si de modul cum se transmit mesaje mincinoase si de incitare a populatiei, de tinerea populatiei sub tensiune in conditiile in care nimeni la televiziuni nu vrea sa vorbeasca pe citirea legilor, ci prin instructiunile primite prin Vocea Rusiei", a sustinut Basescu, intr-o conferinta de presa la sediul sau de campanie, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Ponta, atac la adresa Guvernului: Omorâţi economia și pe românii...
Ponta, atac la adresa...

El a tinut sa faca si un apel la mass-media sa informeze corect, bazandu-se in aprecieri pe citirea legilor cu privire la alegerea si destituirea presedintelui. "Am facut un apel la mass-media. De celelalte probleme, intra in atributiunile mele cand ma intorc la Cotroceni, dar stiu multe", a spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.