Bulgaria indeplineste toate criteriile pentru aderarea la Spatiul Schengen, afirma presedintele Rosen Plevneliev, citat de postul public de radio bulgar.
"In prezent, institutiile bulgare nu au alte indicatii privind o schimbare de pozitie a Germaniei, in afara interviului acordat de ministrul german de Interne unui ziar regional. Credem ca Bulgaria va primi o evaluare pozitiva. Suntem convinsi ca planul in doua etape este corect si asteptam o evaluare corecta a eforturilor noastre. Bulgaria protejeaza frontierele Schengen mai bine decat alte tari", a dat asigurari Plevneliev, potrivit MEDIAFAX.

Aderarea Bulgariei la Schengen: Olanda asteapta raportul CE pentru a da un verdict

Ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, a declarat zilele trecute pentru cotidianul Rheinische Post ca Romania si Bulgaria s-ar putea sa nu fie pregatite sa adere la Spatiul Schengen anul acesta, nici macar partial. "Cred ca deschiderea frontierelor pentru Romania si Bulgaria este imposibila la acest moment", a precizat Friedrich.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.