Presa oficiala nord-coreeana a publicat in urma cu cateva zile fotografii cu tanarul lider parand sa se amuze in timp ce se dadea in montagnes-russes.

Ambasada britanica a confirmat ca unul dintre membrii sai, Barnaby Jones, a fost prezent la acest eveniment, alaturi de alti diplomati.

"Asemenea intalniri constituie, pentru noi, ocazia de a intalni oficiali de rang foarte inalt, in cadrul politicii noastre de «angajament critic»", a anuntat ambasada int-un e-mail.

Potrivit Ministerului britanic de Externe, este crucial ca "sa fii activ pe langa Guvernul nord-coreean, avand in vedere ca actionam in stransa legatura cu ei, in cadrul mai multor programe umanitare, culturale si educative de care beneficiaza populatia", scrie MEDIAFAX.

Presa nord-coreeana difuzeaza de mai mai multe saptamani imagini cu un Kim Jong-un destins si zambitor, care nu ezita sa se alature militarilor, sa ridice in brate copii sau sa mearga brat la brat cu sotia sa.

Unii analisti interpreteaza acest lucru drept o vointa a puterii de a-l prezenta ca pe un lider accesibil si mai putin formal decat tatal sau, Kim Jong-il, mort in decembrie 2011, caruia i-a succedat la putere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.