Oficialii ONU de la Phenian au declarat ca nevoia de ajutor international este urgenta dupa ce au vizitat regiuni devastate de inundatii pentru a evalua pagubele.

Presa de stat nord-coreeana a transmis ca cel putin 119 oameni au murit si alte zeci de mii au ramas fara adapost in urma inundatiilor. Prejudiciile aduse infrastructurii si terenurilor agricole a afectat tara care se confrunta deja cu un mare deficit alimentar.

Cele mai afectate regiuni in urma inundatiilor sunt orasul Anju si districtul Songchon din sudul provinciei Phyongan si districtul Chonnae din provincia Kangwon
, au declarat reprezentantii ONU. Locuitorii din aceste zone au nevoie urgenta de alimente si de apa potabila.

Un purtator de cuvant al ONU de la New York a confirmat ca guvernul Coreei de Nord a solicitat Natiunilor Unite ajutor de urgenta constand in alimente si combustibil, scrie MEDIAFAX.

Unele grupari umanitare internationale au inceput deja sa stranga provizii si donatii. Joi, Crucea Rosie a declarat ca a alocat peste 300.000 de dolari pentru victimele inundatiilor din Coreea de Nord.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.