Cardul eruopean de asigurat se elibereaza indiferent daca se pleaca la studii sau in vacanta in strainatate.

Numarul romanilor care solicita cardul european de asigurat creste de la an la an, numai in Bucuresti circa 5.000 de persoane cerand in prima jumatate a acestui an un astfel de card.

Procedura de obtinere a cardului este simpla.

"Se ia de la casa de asigurari de sanatate la care e asigurat solicitantul, in baza urmatoarelor documente: cerere, adeverinta de asigurat/salariat (e una speciala, care se gaseste si pe site-ul caselor), dupa caz, act de identitate. In cazul copiilor, se solicita copie dupa certificatul de nastere si actul de identitate al parintelui care face cererea", detaliaza Cristina Calinoiu, reprezentantul Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB). Indiferent de categoria de asigurat, cardul este valabil 6 luni, dupa care poate fi reinnoit, scrie evz.

Actele se pot depune si prin posta iar
cardul se elibereaza in sapte zile lucratoare de la data depunerii documentelor, asiguratii CASMB avand posibilitatea sa transmita actele si prin intermediul serviciilor postale.

Conform spuselor unui turist care a plecat in Irlanda si avea un astfel de card, in urma unor interventii medicale la un doctor privat a platit doar o parte din medicamentele prescrise – 3 euro in loc de 300-400 de euro cat ar fi costat in mod normal consultatiile si interventia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.