SUA au criticat un avans al antisemitismului si al ostilitatii fata de musulmanii in Europa, referindu-se in special la legile impotriva purtarii valului islamic in Franta si Belgia.

Intr-un raport al Departamentului de stat american asupra libertatilor religioase in lume, realizat pentru anul 2011, Washingtonul critica “o neta degradare” a libertatilor religioase in China si critica Egiptul pentru ca nu a pus capat atacurilor impotriva minoritatii crestine copte.

"Tarile europene sunt din ce in ce mai diverse din punct de vedere etnic, rasial si religios. Aceste evolutii demografice sunt insotite cateodata de o crestere a xenofobiei, a antisemitismului si a sentimentelor antimusulmane", arata acest raport.

Departamentul de Stat critica si "numarul in crestere de tari europene, printre care Belgia si Franta, in care legi constrang codul vestimentar sau au un efect defavorabil asupra musulmanilor sau a altor persoane", facand referinta la legile europene care vizeaza valul islamic integral, scrie HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.