Basescu, vizat de un referendum privind demiterea sa, ar trebui sa reflecteze la ceea ce l-a facut atat de nepopular printre romani, iar in loc sa se amestece in institutii, indeamna Financial Times in editia publicata luni.

"In timp ce se asteapta ca presedintele sa isi pastreze postul, pozitia sa a fost slabita de cele sapte milioane de voturi - (reprezentand) 87 de procente din total - impotriva sa", explica FT, precizand ca prezenta de aproximativ 46% se afla sub pragul de 50% stabilit de Curtea Constitutionala pentru validarea referendumului.

"In loc sa se amestece in institutiile Romaniei, Guvernul ar trebui sa se concentreze asupra economiei", indeamna publicatia.

Basescu ameninta cu anchete, iar USL va ataca boicotul

"In ceea ce il priveste pe Basescu, el ar trebui sa reflecteze la ceea ce l-a facut atat de nepopular in randul concetatenilor sai", continua FT, adaugand ca "desi acuzatiile lui Ponta au fost in mare masura exagerate, presedintele nu a actionat intotdeauna in mod neutru, asa cum cere Constitutia". Basescu "a cautat sa se amestece in afacerile economice, care sunt dincolo de mandatul sau", subliniaza FT, adaugand ca "stilul sau de viata extravagant le provoaca resentimente alegatorilor care lupta cu austeritatea", scrie MEDIAFAX.

"UE trebuie sa monitorizeze situatia", a continuat publicatia spunand ca este necesar ca Romania sa respecte statul de drept si drepturile opozitiei si apreciind ca Bruxelles-ul "trebuie sa foloseasca toate instrumentele pentru a se asigura ca se intampla asa", "inclusiv, daca va fi necesar, sa amane in continuare obiectivul mai vechi al Bucurestiului de a adera la Spatiul Schengen".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.