Comisia Europeana a urmarit cu mare atentie desfasurarea referendumului din Romania de duminica.

CE a fost atenta in mod deosebit la rata de participare la vot, a declarat, luni, Frederic Vincent, purtator de cuvant al Comisiei, relateaza MEDIAFAX.

"In mod efectiv, Comisia Europeana a urmarit cu mare atentie modul in care s-a derulat acest referendum, in mod deosebit subiectul ratei de participare la vot. Noi am fost clari cu privire la aceasta problema, care a facut si subiectul unui schimb de scrisori si al unei intalniri intre presedintele Comisiei, Jose Manuel Barroso, si premierul Victor Ponta. In acest moment, nu avem rezultatele finale oficiale, mai ales cu privire la rata participarii si nu putem comenta mai mult", a afirmat Frederic Vincent, in briefingul de presa zilnic al Comisiei Europene.

De asemenea, el a mai asigurat ca institutia de la Bruxelles va continua sa urmareasca atent evolutiile politice din Romania.

"In ce priveste situatia Romaniei in ansamblu, asa cum stiti, noi am urmarit cu atentie evolutiile deja de mai multe saptamani si o vom face in continuare", a spus oficialul CE.

Citeste si: Presa internationala despre rezultatele referendumului


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.