O lege controversata cu privire la asa-numitele liste negre cu site-uri de pe Internet a intrat in vigoare luni in Rusia.

Obiectivul oficial al initiativei legislative este sa-i protejeze pe minori contra informatiilor ”periculoase”, dar multi observatori se tem ca actul normativ are ca obiectiv cenzurarea internetului in Rusia, scrie evz.ro.

Promulgata sambata de presedintele Vladimir Putin, legea a fost publicata in oficiosul Rossiiskaia Gazeta, prevazand infiintarea unui registru federal de reglementare a activitatii site-urilor internet continand informatii interzise prin lege si obligand proprietarii sau furnizorii de acces la acestea sa le inchida.

Aprobata la mijlocul lunii iulie de ambele camere ale parlamentului rus - Duma de Stat si Consiliul Federatiei - legea respectiva vizeaza site-urile ce difuzeaza pornografie cu caracter pedofil, promoveaza consumul de droguri si dau sfaturi referitoare la comiterea unui act de suicid.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.