Programul nuclear iranian a fost vizat de un atac cibernetic, a semnalat un cercetator care da asigurari ca lucreaza la Organizatia pentru Energie Atomica a Iranului grupului finlandez din domeniul securitatii informatice F-Secure.

"El a declarat ca serviciul tehnic a trimis un (...) e-mail intern anuntand ca a avut loc un atac si oferind cateva detalii despre atac, si anume o referire la Metasploit", a declarat pentru AFP Mikko Hypponen, directorul de cercetare al grupului finlandez.

"De asemenea, a cantat niste muzica, la intamplare, cu volumul dat la maxim, in mai multe posturi de lucru, la mijlocul noptii. Eu cred ca era (piesa) Thunderstruck a (grupului) AC/DC", a precizat interlocutorul lui Hyppönen intr-un mesaj, publicat pe site-ul F-Secure.

Presupusul cercetator a autorizat publicarea acestor informatii, cu conditia ca numele sau sa nu fie mentionat, a subliniat Hypponen, care nu a mai reusit sa il contacteze pe interlocutorul sau de duminica dupa-amiaza, zi in care a fost contactat grupul F-Secure.

"Singurul lucru pe care il putem confirma este ca aceste e-mail-uri provin din interiorul Organizatiei pentru Energie Atomica a Iranului. Nu stim daca spunea adevarul. Torul are un aer un pic tras de par. De exemplu, trucul cu Thunderstruck", a adaugat Hypponen, contactat telefonic, potrivit MEDIAFAX.

In iunie, un purtator de cuvant al Pentagonului a anuntat ca atacurile cibernetice impotriva programului nuclear iranian reprezinta una dintre prioritatile administratiei Obama.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.