Rebelii sirieni au acuzat regimul presedintelui Bashar al-Assad ca a transferat arme chimice catre aeroporturile de la frontiera.

"Noi, in cadrul comandamentul comun al Armatei Siriene Libere (ASL) in interior, stim perfect unde se afla aceste arme si pozitionarea lor", a declarat marti ASL intr-un comunicat.

Siria: Vom folosi armele chimcie doar caz de "agresiune straina"

"Dezvaluim ca Assad a transferat unele dintre aceste arme si echipamente de ameste de componente chimice catre aeroporturile de la frontiera", continua textul, fara a preciza care frontiera, scrie MEDIAFAX.

"Potrivit informatiilor noastre, regimul a inceput de mai multe luni sa mute stocurile de arme de distrugere in masa (...) in scopul de a pune presiune asupra regiunii si a comunitatii internationale", care ii cere fara incetare Damascului sa inceteze represiunea, adauga rebelii.

Obama descrie aceasta actiune ca pe o "eroare tragica" pentru care regimul al-Assad va trebui sa raspunda.

"Tinand cont de stocul de arme chimice al regimului sirian, vrem ca Assad si anturajul sa inteleaga ca lumea ii priveste, si ca vor trebui sa raspunda in fata comunitatii internationale si a Statelor Unite in cazul in care vor face tragica eroare de a le utiliza", a declarat Barack Obama, aflat in Reno (Nevada), potrivit stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.