Coreea de Nord a mobilizat recent aproximativ 50 de elicoptere in apropierea frontierei sale maritime pe care o disputa cu Coreea de Sud.

Phenianul a mobilizat 50 de elicoptere in bazele sale aeriene din Taetan si Nuchon, langa Marea Galbena, anunta agentia Yonhap si publicatii sud-coreene, citand oficiali guvernamentali de la Seul.

Intre aceste elicoptere se afla modele modernizate de tip Mi-2 de fabricatie nord-coreeana, dar si Mi-4 si Mi-8, importate din fosta Uniune Sovietica in urma cu zeci de ani, a precizat Yonhap, adaugand ca unele dintre ele erau echipate cu mitraliere, potrivit MEDIAFAX.

"Aceste elicoptere sunt utilizate pentru atacuri pe teren si in cursul unor manevre care necesuita o foarte mare mobilitate", a declarat un oficial de la Seul citat de Yonhap.

Potrivit cotidianului Chosun Ilbo, aceste elicoptere pot atinge inusla sud-coreeana cea mai apropiata de Coreea de Nord, Baengnyeong, situata la aproximativ 16 kilometri de coastele nord-coreene, in doua sau trei minute.

Ministerul sud-coreean al Apararii nu a dorit sa comenteze aceste informatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.