Seria de atentate care s-au produs in Irak a provocat moartea a 91 de persoane si ranirea a 172, aceasta fiind ziua cea mai sangeroasa din ultimii doi ani, potrivit unui bilant transmis de autoritatile irakiene.

In total 22 de atacuri s-au inregistrat in 14 orase, pintre care si Bagdad, Saadiyah, Khan Beni Saad, Kirkuk, Tuz Khurmatu si Dibis din nordul tarii, niciunul dintre atacuri nefiind revendicat.

Cel mai sangeros dintre aceste atacuri s-a produs in orasul Taji, la 25 de kilometri nord de capitala irakiana, unde cel putin 42 de pesoane au murit si alte 40 au fost ranite, potrivit unor surse medicale. Printre victime figureaza numerosi militari si politisti.

Anterior, mai multi barbati inarmati au patruns intr-o baza militara din apropierea orasului Doulouiya, situat la 90 de kilometri nord de capitala. O sursa din cadrul Ministerului de Interne si locotenent al armatei au anuntat moartea a 15 militari si ranirea altor doi.

Un medic de la un spital din orasul Balal, la aproximativ 70 de kilometri nord de capitala irakiana, a anuntat ca a primit cadavrele a sapte militari si a ingrijit alti doi, raniti. Un locotenent, care a confirmat atacul, a avansat un bilant de 15 morti si patru raniti. "Barbati inarmati au patruns in baza catre ora locala 5.00 (5.00, ora Romaniei)", a declarat ofiterul, potrivit MEDIAFAX.

Cel putin 17 persoane au fost ucise, iar alte 96 ranite, duminica, intr-o serie de atentate comise pe teritoriul Irakului, cele mai sangeroase inregistrate in ultimele trei saptamani. In bastionul siit din Sadr City, 12 persoane au murit in urma exploziei unei masini capcana, iar altele doua au murit in cartierul Husseiniyah, intr-un atac similar, potrivit unor surse medicale si de securitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.