Peste 18.600 de sirieni au fugit de escaladarea violentelor in tara lor si mai ales la Damasc si s-au refugiat in Liban de miercuri.

Ambasadorul Rusiei in Franta Aleksandr Orlov a declarat vineri ca presedintele sirian Bashar al-Assad "acepta sa plece", dar "in mod civilizat", intr-un interviu pentru Radio France Internationale (RFI) la Paris.

La intrebarea "nu credeti ca, in prezent, Bashar al-Assad este deja condamnat sa se prabuseasca si ca nu este decat o problema de timp", diplomatul a raspuns ca "personal, va impartasesc opinia". "Eu cred ca va fi dificil pentru el sa ramana dupa tot ceea ce s-a intamplat", a continuat Orlov.

"Declaratiile atribuite ambasadorului rus la Paris asupra faptului ca presedintele (sirian Bashar) al-Assad ar fi acceptat sa paraseasca puterea intr-un mod civilizat sunt total fara fundament", anunta televiziunea siriana

Washingtonul se pregateste pentru prabusirea Guvernului sirian

"Peste 18.600 de sirieni au venit din Siria prin vama Masnaa din estul Libanului, printre ei multi fiind locuitori ai Damascului si ai provinciei sale", a declarat aceasta sursa sub acoperirea anonimatului.

Bashar al-Assad ar fi fost ranit in atentatul de la Damasc

De cinci zile, mai multe cartiere din Damasc sunt teatrul luptelor violente intre rebelii Armatei siriene libere (ASL) si armata care bombardeaza mai ales cu ajutorul elicopterelor.

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon "regreta profund" incapacitatea Consiliului de Securitate de a adopta o rezolutie cu privire la "situatia care se degradeaza rapid" in Siria, a declarat purtatorul sau de cuvant Martin Nesirky.

Rusia si China au blocat proiectul cu privire la Siria

"Votul de azi dezamageste tocmai atunci cand era nevoie de hotarare si presiune pentru a realiza obiectivele sustinute de Consiliul de Securitate", printre care o incetare a violentei si o tranzitie politica, relateaza MEDIAFAX.

Citeste si:
Ramona Olaru, moment de panică în Paris. Ce i s-a întâmplat...
Ramona Olaru, moment de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.