Teroristul sinucigas care a provocat atentatul din aeroportul din Burgas a intrat in Bulgaria dinspre Romania, potrivit cotidianului bulgar “Monitor”.

Autoritatile bulgare sunt de parere ca teroristul a petrecut la Ruse intre 4 si 7 zile inainte de a se indrepta spre Burgas.

Se presupune ca atacatorul a avut complici in Bulgaria care l-au ajutat sa-si gaseasca o locuinta langa aeroport si sa se familiarizeze cu zona. In momentul de fata nu se stie daca presupusii suspecti bulgari sunt membri ai unei retele teroriste sau si-au oferit serviciile contra-cost.

Conform primelor informatii aparute in presa dupa atentat, cineva ar fi sunat la agentia de voiaj care organizeaza vacantele turistilor israelieni pentru a avertiza ca vor fi doua bombe, scrie evz.

Organizatia internationala de politie Interpol a decis sa trimita o echipa de colaboratori in Bulgaria cu scopul de a-i ajuta pe anchetatorii din aceasta tara, potrivit MEDIAFAX.

Iranul: Acuzatiile Israelului cu privire la atentatul de la Burgas sunt pripite

Cvartetul pentru Orientul Mijlociu, compus din Uniunea Europeana, Rusia, Statele Unite si ONU, a condamnat joi atentatul "brutal si las" comis miercuri in Bulgaria impotriva israelienilor si care s-a soldat cu sase morti.

"Cvartetul condamna in termenii cei mai puternici atentatul brutal impotriva turistilor israelieni in Bulgaria la 18 iulie", conform unui comunicat ce denunta un "act flagrant de terorism" si un "act de lasitate impotriva celor nevinovati, mai ales copiii".

Acest "atentat trebuie sa aminteasca membrilor comunitatii internationale sa fie uniti in incercarea de a opri terorismul oriunde loveste", sustine in continuare Cvartetul angajandu-se sa "continue eforturile de a ajunge la un acord complet, drept si durabil in Orientul Mijlociu pentru ca toti oamenii sa poata trai in pace si siguranta".

Citeste si:
Parlamentul din Ucraina urmează să adopte o lege a presei...
Parlamentul din Ucraina...

Un oficial american a declarat ca serviciile de informatii americane cred ca autorul atacului a "actionat la indicatia stricta" de a ataca tinte israeliene atunci cand se ivesc oportunitati si ca aceste indicatii au fost date gruparii libaneze Hezbollah de Iran, principalul sau sustinator financiar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.