Televiziunea oficiala iraniana a calificat drept "ridicole" acuzatiile liderilor israelieni impotriva Iranului in cazul atentatului din Bulgaria.

"Premierul (israelian) a acuzat Iranul ca este implicat in acest atentat prin declaratii pripite, ridicole si repetitive", a afirmat site-ul televiziunii oficiale, intr-o prima reactie iraniana in urma atentatului si a acuzatiilor israeliene care au urmat.

ATENTAT CU BOMBA in statiunea bulgara Burgas

"Nu este prima data cand face asemenea declaratii. Iarna trecuta, dupa atentantele (...) din Thailanda si India, a formulat impotriva iranului, fara nici o dovada, acuzatii care nu au fost confirmate ulterior", potrivit aceleiasi surse.

Aceste acuzatii fac parte dintr-"un nou scenariu menit sa creeze un climat antiiranian", adauga televiziunea de stat, intr-un articol referitor la acest atentat.

Ministrul israelian al Apararii, Ehud Barak, a afirmat joi ca Israelul se confrunta cu "un val de terorism la nivel mondial", comandat de Teheran.

Barbatul suspectat ca a comis atentatul din Burgas impotriva unui autocar cu turisti israelieni era de rasa caucaziana, avea parul lung si era imbracat in haine sport, potrivit inregistrarilor realizate de camerele de supraveghere instalate pe aeroport, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.