Presedintele american Barack Obama a recunoscut duminica faptul ca nu a reusit sa impuna un nou mod de a face politica la Washington.

"Washingtonul pare sa functioneze la fel de rau ca acum patru ani", a declarat presedintele intr-un interviu pentru postul CBS, intr-un moment in care, in Congres, democratii si republicanii au opinii mai divergente ca niciodata.

Presedintele si aliatii sai democrati din Congres au avut parte de numeroase confruntari cu republicanii in decursul ultimilor trei ani si jumatate.

Divergentele intre cele doua partide s-au agravat dupa alegerile de la jumatatea mandatului, in noiembrie 2010, in urma carora republicanii au preluat controlul asupra majoritatii Camerei Reprezentantilor, in timp ce Senatul a ramas controlat de catre democrati.

Ultimele confruntari vizeaza prelungirea sau nu a inlesnirilor fiscale adoptate in mandatul lui George W. Bush si validate in mandatul lui Obama, care a fost nevoit sa cedeze, la vremea respectiva, in fata republicanilor, scrie MEDIAFAX.

Obama vrea sa petreaca mai mult timp alaturi de americani

Aceste masuri expira in decembrie 2012, insa republicanii nici nu vor sa auda despre o suspendare a inlesnirilor fiscale acordate celor mai bogati americani, asa cum doresc democratii.

"Cred ca am subestimat gradul in care, in acest oras, politica avanseaza spre eliminarea unor probleme", a apreciat Obama. "Un lucru pe care il inveti cand ajungi in aceasta functie este ca totul necesita mai mult timp decat ti-ai fi dorit", a adaugat el imediat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.