Cel mai cautat criminal nazist din lume, Laszlo Csatary, in varsta de 97 de ani, acuzat de complicitate la moartea a 15.700 de evrei in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost gasit la Budapesta.

"Pot confirma ca Laszlo Csatary a fost identificat si gasit la Budapesta", a declarat pentru AFP Efraim Zuroff. "(Cotidianul britanic) The Sun l-a putut fotografia si filma datorita informatiilor pe care le-am furnizat in septembrie 2011", a adaugat acesta.

Cotidianul britanic a anuntat duminica pe pagina sa de Internet ca cel mai cautat criminal de razboi nazist de nationalitate ungara din lume "a fost identificat si gasit" in capitala ungara.

"Acum zece luni, un informator ne-a furnizat informatii care ne-au permis sa il localizam pe Laszlo Csatary la Budapesta. Acest informator a primit recompensa de 25.000 de dolari pe care o acordam pentru informatii care sa permita gasirea criminalului nazist", a explicat Zuroff intr-un interviu prin telefon pentru AFP, scrie MEDIAFAX.

Acesta a adaugat ca informatiile privind locatia sa au fost transmise in septembrie 2011 Parchetului din Budapesta.

Procurorul adjunct din Budapesta, Jeno Varga, nu a fost in masura sa confirme informatia declarand: "O ancheta este in curs. Parchetul studiaza informatiile primite".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.