Presedintele Statelor Unite si-a exprimat regretul ca nu a stiut sa le ofere americanilor "un simt al unitatii, obiectivelor si optimism" in perioada de criza.

Intrebat de moderatorul postului CBS care este eroarea pe care o regreta cel mai mult, Obama, care va candida la 6 noiembrie pentru un al doilea mandat prezidential in Statele Unite, a raspuns ca "eroarea primilor doi ani ai mandatului sau a fost sa creada ca, in aceasta functie, trebuie pur si simplu sa iei decizii politice corecte".

"Si acest lucru este important. Dar natura acestei functii consta totodata in a explica (lucrurile) americanilor pentru a le oferi un simt al unitatii, obiectivelor si optimism, in special in vremuri dificile", a adaugat presedintele democrat, care a preluat puterea la inceputul lui 2009, in perioada de varf a crizei economice.

"Cand eram candidat, toata lumea spunea ca pot sustine un discurs bun, dar se intrebau daca m-as putea ridica la inaltimea functiei", a explicat Obama. "Iar in primii doi ani, se spunea «gestioneaza mai multe probleme in acelasi timp, dar ne va spune incotro se indreapta?» Si cred ca aceste critici erau pe buna dreptate", a apreciat presedintele, potrivit MEDIAFAX.

Pentru a remedia acest lucru, Obama a declarat ca va trebui "sa iasa din acest oras (Washington), sa petreaca mai mult timp cu americanii, sa ii asculte si sa discute cu ei incotro merge tara. Va trebui sa fac mai multe in acest sens in cel de al doilea mandat", a conchis Obama in interviul care va fi difuzat duminica si luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.