Cotidianul spaniol de stanga El Pais a scris ca ofensiva lui Ponta de a acapara puterea in Romania ridica ingrijorari in privinta unui regres democratic.

Articolul intitulat “Noua oaie neagra a Europei” face un rezumat al situatiei actuale din Romania puctand asupra actiunilor guvernului Ponta.

Ponta: Curtea Constitutionala va determina validitatea referendumului pe 30 iulie

“Unii cred ca in spate este vorba de coruptie, inradacinata in Romania, si identifica inceputul crizei ca fiind data de 20 iunie. In acea zi, Adrian Nastase, fostul prim ministru, s-a impuscat in gat intr-o tentativa de suicid. Fiind premierul care a negociat intrarea Romaniei in UE si a patronat admiterea in NATO, Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru coruptie", scrie cotidianul, potrivit HotNews.

El Pais vorbeste si depre o paralele intre Romania si Ungaria amintind despre faptul ca si Budapesta a adoptat o noua constitutie care submineaza principiile democratice, libertatea presei si independenta protectiei datelor, toate aceste lucruri determinand Bruxelles-ul sa suspende negocierile cu Ungaria de acordare a unui imprumut de 20 milioane de euro.

Concluzia articolului din El Pais: "Germania a criticat Bucurestiul, la fel a facut si Bruxelles-ul, unde s-au nascut temeri ca, dupa Ungaria, a aparut o noua oaie neagra."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.