Proiectul de lege care a fost introdus de Partidul Liberal de la inceputul anului 2010.

Proiectul presupune o lege care va interzice, pe teritoriul Republicii Moldova, folosirea in scopuri politice a simbolurilor regimului comunist totalitar, adica a secerii si ciocanului si promovarea ideologiilor totalitare.

"Crimele regimului comunist trebuie condamnate. Noi trebuie intai sa scapam de comunismul din noi. Deseori intalnesc membri ai partidelor de dreapta care au mai mult comunism in interior decat membrii PCRM. Sa informam cetatenii ce inseamna comunismul si ce a insemnat aceasta ideologie in pierderea umanitatii”, a declarat premierul Moldovei, Vlad Filat, potrivit stirileprotv.

Legea este criticata in termeni duri de Vladimir Voronin, liderul PCRM, care considera ca aceasta initiativa este o "aiureala ordinara, deoarece asa ceva a mai fost in istorie. Aceasta chestie miroase a fascism si nu are perspectiva istorica”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.