Presedintele american l-a acuzat marti pe adversarul sau republican ca nu are un plan pentru consolidarea clasei de mijloc americane, spre deosebire de el.

In fata a aproximativ 1.600 de persoane adunate la Cedar Rapids, in centrul acestui stat rural cu o populatie majoritara alba, liderul democrat a afirmat ca pana la prezidentialele din 6 noiembrie "ii vor vedea pe ceilalti cheltuind sume de bani mai mari ca oricand" pentru a convinge alegatorii.

Republicanii, sustinatori ai reducerii impozitelor pentru persoanele bogate, "stiu ca teoria lor economica nu se va vinde bine, deci tot ce pot ei sa spuna este ca somajul este foarte ridicat, ca oamenilor le este inca greu sa faca fata cheltuielilor uzuale si ca vina este a lui Obama", a declarat presedintele, scrie MEDIAFAX.

"Poate acesta este un plan de a castiga alegerile, dar nu este un plan de a crea locuri de munca. Si nu este cu siguranta un plan pentru dezvoltarea economiei noastre, sau pentru consolidarea clasei mijlocii, ei nu au un astfel de plan. Eu am unul", a mentionat Obama, care sustine ideea de a elimina la sfarsitul anului cadourile fiscale acordate celor bogati, mostenite de la predecesorul sau George W. Bush.

Obama ar putea pierde alegerile prezidentiale

Presedintele, dornic sa isi afiseze apropierea sa fata de "gulerele albastre" pe votul carora se bazeaza pentru a obtine un nou mandat, a vizitat o familie din Cedar Rapids care, potrivit echipei sale de campanie, a beneficiat de reducerile de impozit aplicate dupa sosirea sa la putere, la inceputul lui 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.