Ambasadorul ecuadorian la Washington a declarat luni ca tara sa ar putea fi tinta unei campanii de denigrare condusa de grupuri de influenta din Statele Unite, daca Ecuadorul va acorda azil politic fondatorului WikiLeaks.

"Daca ii acordam azil lui Assange, vor fi grupuri ce se vor folosi de acest lucru pentru a ataca tara. Dar ca intotdeauna, ne aparam pozitia si deciziile", a mentionat Nathalie Cely, in timpul unei declaratii acordate postului de radio ecuadorian, Majestad.

Julian Assange, in varsta de 41 de ani, este pasibil de extradare in Suedia, unde este acuzat de viol si agresiune sexuala. Refugiat la ambasada Ecuadorului in incercarea de a scapa de aceasta extradare, el asteapta un raspuns din partea presedintelui ecuadorian la cererea sa de azil politic.

Seful diplomatiei ecuadoriene, amuzat de acuzatia de viol adusa lui Assange

Australianul se teme ca ulterior va fi extradat in Statele Unite pentru a fi judecat pentru spionaj, dupa ce a divulgat pe site-ul sau peste 250.000 de telegrame diplomatice americane, scrie MEDIAFAX.

Potrivit lui Cely, grupuri de influenta conservatoare au "inceput deja" manevre impotriva Guvernului sau, pentru a "pata reputatia tarii".

Presedintele Ecuadorului, Rafael Correa, lider socialist care pastreaza un ton critic fata de Statele Unite, si-a manifestat deja intelegerea fata de fondatorul WikiLeaks, sustinand ca nu va accepta "o persecutie politica".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.