Presedintele Barack Obama il devanseaza usor pe rivalul sau republican Mitt Romney in statele-cheie care ar putea determina rezultatul alegerilor prezidentiale de la 6 noiembrie.

Ancheta USA Today/Gallup il plaseaza pe Obama in frunte, cu 47% din intentiile de vot, in timp ce Romney este creditat cu 45% de catre alegatorii din aceste state.

Statele incluse in acest sondaj sunt Colorado, Florida, Iowa, Michigan, Nevada, New Hampshire, New Mexico, North Carolina, Ohio, Pennsylvania, Virginia si Wisconsin.

Statele-pivot nu sunt, in general, aliniate ferm sau in mod previzibil cu democratii sau republicanii, iar prin aceasta ele pot, in numeroase cazuri, sa determine rezultatul national al alegerilor,
scrie MEDIAFAX.

In restul tarii, Barack Obama este creditat cu 48% din intentiile de vot, in timp ce adversarul sau republican este creditat cu 44% din voturi, potrivit anchetei.

Sondajul, in cadrul caruia au fost intervievati 2.404 alegatori inscrisi pe liste, a fost realizat in perioada 22-29 iunie si are o marja de eroare a esantionarii sale de plus sau minus patru puncte procentuale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.