Premierul a declarat pentru ca a discutat, vineri dimineata, cu presedintele Comisiei Europene, Jose Barroso, caruia i-a transmis punctul de vedere al Guvernului privind situatia politica interna.

"In aceasta dimineata, am discutat la telefon cu presedintele Comisiei Europene, domnul Jose Manuel Barroso, caruia i-am spus punctul nostru de vedere si joi voi avea o intalnire cu domnia sa la Bruxelles", a spus Ponta.

El a precizat ca si ministrul Justitiei, Titus Corlatean, se va intalni, miercuri, tot la Bruxelles, cu comisarul european pe probleme de justitie, Viviane Reding.

Comisia Europeana este ingrijorata in legatura cu ultimele evolutii din Romania, in special de actiunile care par a reduce puterile ale institutiilor independente precum CC, iar Jose Manuel Barroso a vorbit la telefon cu premierul Ponta pentru a exprima ingrijorarea Comisiei, potrivit MEDIAFAX.

Statul de drept, independenta sistemului judiciar sunt aspecte esențiale ale Uniunii Europene, Politica guvernamentala si actiunile politice trebuie sa respecte aceste principii si valori”, se subliniaza intr-un text al Comisiei Europene. Recentele evolutii din Romania risca sa diminueze progresele facute de Romania in ultimii cinci ani in aceste domenii, atrage atentia comisia, scrie evz.

Premierul a declarat anterior ca Guvernul va respecta evaluarile partenerilor europeni si internationali ai Romaniei si va indrepta orice masura adoptata in ultima perioada care eventual va fi indicata in aceste evaluari ca nu ar respecta standardele europene.

Presa internationala: Ponta isi consolideaza puterea prin epurari bolsevice

El a precizat ca este gata in orice moment ca daca, in baza unei evaluari clare a partenerilor europeni si internationali ai Romaniei, se va considera ca vreuna dintre masurile adoptate in ultima perioada nu respecta standardele europene, sa indrepte aceste masuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.