Un deputat olandez al Adunarii parlamentare a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), Coskun Coruz, s-a intalnit miercuri cu opozanta ucraineana.

"Apreciez faptul ca autoritatile ucrainene mi-au acordat posibilitatea de a o intalni pe Timosenko si sper ca aceasta vizita marcheaza inceputul unui angajament permanent al Ucrainei in favoarea valorilor OSCE si a unui dialog cu OSCE", a explicat Coskun Coruz.

Ucraina accepta un observator international la procesul Iuliei Timosenko

Intalnirea cu Iulia Timosenko a durat aproape doua ore si acestia au putut discuta despre importanta unui sistem judiciar independent si de o reforma penitenciara in Ucraina, a precizat OSCE care are sediul la Viena.

"Am sentimente pozitive cu privire la o reforma a procedurii penale, insa am mari motive de ingrijorare cu privire la cazul Timosenko. Trebuie sa existe transparenta in intreg dosarul", a regretat deputatul olandez care s-a intalnit de asemenea cu agenti penitenciari, magistrati ai Parchetului si directorul spitalului din Harkov, scrie MEDIAFAX.

Presedinta Lituaniei, Dalia Grybauskaite, s-a intalnit anterior, la 11 mai, cu lidera opozitiei ucrainene pe patul ei de spital.

Curtea europeana a Drepturilor Omului a apreciat la 3 iulie ca arestarea fostului ministrul de Interne al Iuliei Timosenko, Iuri Lutenko, a fost "arbitrara" si a condamnat Ucraina la o amenda de 15.000 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.