Autoritatea electorala mexicana a anuntat miercuri ca va renumara buletinele de vot din 54,5 % din urnele pentru alegerile prezidentiale de duminica.

"In toata siguranta, vom deschide si renumara (...) 54,5 % din totalul urnelor de la alegerile prezidentiale, adica buletinele din 78.012 urne vor fi renumarate", a declarat secretarul executiv al Institutului federal electoral (IFE), Edmundo Jacobo, in cadrul unei conferinte de presa.

Marti, echipa de campanie a candidatului coalitiei de stanga, Andres Manuel Lopez Obrador, a solicitat renumararea tuturor buletinelor, apreciind ca scrutinul a fost afectat de fraude.

Enrique Pena Nieto, castigatorul alegerilor prezidentiale din Mexic

Miercuri, rezultatele provizorii ale alegerilor prezidentiale acordau 38,15 % din voturile exprimate lui Pena Nieto fata de 31,64 % pentru Lopez Obrador, o diferenta de aproximativ 3 milioane de voturi, scrie MEDIAFAX.

Institutul federal electoral trebuie sa anunte rezultatul oficial dupa examinarea recursurilor pana la 6 septembrie.

Jacobo a mai precizat ca si buletinele continue in 61,3 % din urnele pentru alegerile senatoriale si 60,3 % din urnele pentru alegerile deputatilor vor fi renumarate.

"Aceasta este cea mai importanta operatiune de redeschidere in transparenta si publicitate maxima din istoria electorala a tarii noastre", conform acestuia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.