Parlamentul austriac a votat miercuri seara ratificarea Tratatului de aderare a Croatiei la Uniunea Europeana (UE), cu un vot cvasiunanim.

Dintre cei 159 de deputati prezenti in Parlament, 152 au votat pentru ratificarea tratatului, iar 7 deputati de extrema dreapta au votat impotriva.

Austria a devenit astfel a opta tara UE care a aprobat aderarea Croatiei la blocul european.

Tratatul Croatiei de aderare la UE, ratificat in unanimitate

La 23 ianuarie, o majoritate coplesitoare (peste 67% din voturi) a croatilor a spus "da" aderarii statului lor la UE in cadrul unui referendum, pentru ca tara lor sa devina al 28-lea stat membru al UE, scrie MEDIAFAX.

Cele 27 de state membre ale UE trebuie sa ratifice tratatul de aderare, aproband integrarea Croatiei in blocul european, prevazuta pentru 1 iulie 2013.

Dupa Slovenia, in 2004, Croatia va deveni astfel a doua dintre cele sase foste republici iugoslave care adera la UE, o perspectiva oferita tuturor statelor din Balcanii occidentali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.