Occidentalii depun eforturi pentru a convinge Rusia sa ii acorde azil politic presedintelui sirian Bashar al-Assad.

"Tarile occidentale, si in special Statele Unite, desfasoara eforturi active pentru a convinge Moscova sa il ia pe liderul sirian si sa ii acorde azil politic", afirma cotidianul, citand o sursa diplomatica rusa.

Dar "noi nu am avut si nu avem intentia de a-l lua pe Assad" in Rusia, a afirmat sursa citata.

La randul sau, o sursa diplomatica occidentala nici nu a confirmat, nici nu a infirmat informatiile cu privire la aceasta "propunere insistenta" facuta Moscovei.

Geneva: Acord cu privire la tranzitia politica in Siria

Sambata, la Geneva, cinci membri permanenti ai Consiliului de Securitate al ONU (Statele Unite, China, Rusia, Franta, Marea Britanie), Turcia si tarile reprezentand Liga Araba au convenit asupra principiilor unei tranzitii in Siria, unde o revolta impotriva regimului presedintelui Bashar al-Assad a devenit un conflict armat, scrie MEDIAFAX.

Noul plan de pace pentru Siria: Formarea unui Guvern de tranzitie

Presedintele sirian, care pana in prezent s-a opus ferm plecarii sale de la putere, a "sugerat pentru prima data clar ca este dispus sa renunte la functie (...), daca acest lucru va conduce la rezolvarea conflictului", potrivit unui interviu publicat marti de cotidianul turc Cumhuriyet, aminteste cotidianul.

"Astfel, plecarea lui Bashar al-Assad intr-o alta tara, inclusiv Rusia, nu pare foarte improbabila", adauga acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.