Iranul ar dispune de cel putin cateva zeci de rachete balistice Shahab 3 si Sejil 2, care ar putea lovi Israelul sau obiective americane din regiune.


Decizia Pentagonului de a reloca trupe si armament greu in Golful Piersic pentru a preintampina manevre brusce ale regimului de la Teheran nu a ramas fara reactie din partea Iranului care a raspuns cu exercitii militare.

Zeci de rachete balistice, in special Shahab-3, cu o raza de actiune de 2.000 de kilometri si care pot lovi atat Israelul, cat si tinte americane din Orientul Mijlociu, au fost lansate din mai multe regiuni simuland un atac asupra unei "baze militare inamice", special construita intr-un desert din centrul Iranului.

Alte cinci tipuri de rachete au fost testate., aceste exercitiile balistice, desfasurate incepand de luni sub numele de cod "Profet 7", reprezentand "un mesaj adresat natiunilor aventuriere" care ar fi tentate sa atace Iranul, au avertizat comandantii Gardienilor Revolutiei, unitatile de elita ale armatei iraniene, scrie evz.

SUA: Operatiunea militara impotriva Iranului este gata

Un oficial american de rang inalt a declarat ca daca presedintele spune ca dincolo de negocieri, orice alta varianta ramane deschisa, acesta este un lucru foarte serios.

SUA mentin presiunile asupra Iranului

Teheranul a anuntat ca ia in calcul adoptarea unui pachet de legi care vor permite armatei iraniene sa blocheze Stramtoarea Hormuz si sa perturbe transporturile de petrol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.