Autoritatile regiunii autonome Xinjiang (nord-vest) au sacrificat peste 150.000 gaini in urma unei epizootii de gripa aviara.

Epizootia de gripa cu tulpina virala H5N1 a provocat moartea a 1.600 de pui de gaina si a contaminat alti 5.500, a precizat ministerul intr-un comunicat emis luni seara.

Celelalte pasari au fost sacrificate pentru a evita o contaminare la scara larga.

Epizootia era cunoscuta de la 20 iunie, insa de abia luni publicarea rezultatelor analizelor au confirmat ca este intr-adevar vorba de virusul H5N1.

China este considerata ca fiind una dintre tarile cele mai amenintate de gripa aviara deoarece poseda cea mai mare populatie mondiala de pasari si numeroase animale traiesc in contact apropiat cu oamenii in zonele rurale
, scrie MEDIAFAX.

La inceputul lunii iunie, un copil de doi ani din provincia Guangdong (sud) a fost diagnosticat cu gripa aviara la Hong Kong, unde a fost spitalizat.

Virusul H5N1 este mortal pentru om in 60 la suta din cazuri.

China a anuntat la sfarsitul lui decembrie primul deces din cauza gripei aviare in 18 luni, apoi un alt caz mortal in ianuarie. Indonezia a anuntat sapte decese de la inceputul anului, Cambodgia trei si Vietnam doua.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.