"Razboiul" dintre Traian Basescu si guvernarea  din Romania ocupa spatii largi in relatarile agentiilor internationale.

Razboiul s-a deschis in Romania intre noua coalitie de centru-stanga aflata la putere, Uniunea Social Liberala (USL), si presedintele de centru-dreapta, Traian Basescu, scrie si cotidianul Le Monde, care preia in mare parte stirea AFP. De altfel, majoritatea publicatiilor frantuzesti, fie ca sunt nationale (Le Parisien, Le Nouvel Observateur, L'Express, Le Point) sau regionale, preiau cu detalii stirea agentiei franceze.

Agentiile internationale de presa: Romania, intr-o situatie ingrijoratoare

Postul de radio RFE/RL relateaza despre ingrijorarile Curtii Constitutionale din Romania, care il acuza pe premierul de stanga Victor Ponta ca incearca sa o desfiinteze si sustine ca a notificat autoritatile UE in legatura cu amenintarile la adresa independentei sale.

La randul sau, agentia americana Associated Press, preluata de numeroase publicatii si posturi de televiziune americane sau din Asia, relateaza ca ambasadorul Statelor Unite in Romania si-a exprimat "ingrijorarea profunda" cu privire la amenintarile la adresa "independentei institutiilor democratice" in aceasta tara din estul Europei, unde premierul si presedintele sunt implicati intr-o lupta de putere inveninata, scrie MEDIAFAX.

Agentia Reuters, care abordeaza pe larg subiectul, concentrandu-se in special pe ingrijorarile manifestate de Curtea Constitutionala si pe actiunile celor doua tabere aflate in conflict, citeaza analisti care sustin ca actiunile USL ameninta statul de drept si separarea puterilor in stat. Conflictul politic a paralizat efectiv procesul de luare de decizii si a amanat reforme importante convenite in cadrul acordului de imprumut cu Fondul Monetar International.

Citeste si:
Istoric: Ce rol are Rusia în conflictul Serbia-Kosovo
Istoric: Ce rol are Rusia în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.