Expulzarile romilor, majoritatea romani si bulgari, continua in Franta, unde nu s-au gasit inca solutii durabile la problema taberelor ilegale, a denuntat asociatia Romeurope.

De la preluarea puterii de catre stanga, "au fost evacuate mai multe tabere si au fost efectuate expulzari", a afirmat Laurent El Ghozi de la Romeurope, fara a oferi cifre, relateaza MEDIAFAX.

Romanii si bulgarii, in special romi, constituie o treime dintre persoanele expulzate in ultimii ani de Guvernul de dreapta, a precizat el.

Potrivit ultimului raport al Oficiului francez pentru imigratie si integrare (OFII), aproximativ 9.000 de romani si bulgari au fost expulzati dupa ce au acceptat un ajutor pentru intoarcerea voluntara in tara de origine. Acestei cifre i se adauga cea nepublicata a expulzarilor fortate.

Chiar daca sunt cetateni europeni, romanii si bulgarii nu au acces la piata muncii din cauza "masurilor tranzitorii" care le sunt aplicate de circa zece tari membre UE, intre care Franta, pana la sfarsitul lui 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.