Ciprul s-a declarat pregatit sa faca fata scenariilor turce.

Presedintita cipriota a Uniunii Europene este gata sa infrunte toate scenariile turce in incercarea de a dezorienta Nicosia de a-si exercita timp de sase luni presedintia prin rotatie a Consiliului UE.

Cipru se pregateste sa preia presedintia UE

Surse diplomatice au declarat ca guvernul de la Nicosia nu exclude posibilitatea ca Turcia sa incerce sa creeze tensiuni artificiale in ceea ce priveste Cirpul.

Oficiali turci au declarat ca Ankara va ingheta orice relatii cu presedintia semestriala a UE in timpul mandatului Ciprului care incepe in iulie, scrie evz.

Ciprul considera ca pozitia Turciei preocupa UE si se refera la institutiile UE, si reaminteste concluziile Consiliului European din decembrie 2011, in care liderii europeni exprima ingrijorari serioase asupra pozitiei si amenintarilor turce, lansand un apel pentru respectarea deplina a rolului Presedintiei Consiliului, care este o caracteristica institutionala fundamentala a UE prevazuta in Tratat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.