Partidul National Liberal din Republica Moldova a castigat procesul cu Ministerul Justitiei moldovenesc.

Curtea de Apel a obligat Ministerul Justitiei sa admita inregistrarea noul statut al formatiunii, a carui obiectiv politic este unirea Republicii Moldova cu Romania.

Vitalia Pavlicenco, liderul PNL, asteapta verdictul Ministerului Justitiei cu privire la contestarea deciziei la Curtea Suprema de Justitie a Republicii Moldova. “Ar fi o rusine pentru guvernare daca vor face acest lucru”, a declarata Vitalia Pavlicenco.

La inceputul lunii martie, Oleg Efrim, ministrul Justitiei, a sesizat Curtea Constitutionala privind initiativa Partidului National Liberal de a introduce in statutul sau obiectivul unirii Republicii Moldova cu Romania. Institutia a solicitat interpretarea articolului 41, alineat 4, din Constitutie, care prevede ca partidele care militeaza impotriva independentei si suveranitatii statului sunt neconstitutionale. Deocamdata, Curtea Constitutionala nu s-a pronuntat pe marginea acestei chestiuni, scrie evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.