Armata turca a anuntat duminica seara ca elicoptere siriene s-au apropiat de frontiera turca in trei reprize, sambata, si ca a trimis patrule la frontiera.

Statul Major turc a precizat ca nu a fost incalcat spatiul aerian turc, intr-un comunicat postat pe site-ul sau de Internet.

Premierul turc: Nu intentionam sa atacam Siria

El a precizat ca a trimis patru avioane de lupta F-16 de la baza sa din Incirlik (sud), dupa ce elicoptere siriene au survolat zona situata la aproximativ sase kilometri de frontiera, in apropiere de provincia turca Hatay.

Armata turca a precizat ca a trimis alte doua avioane F-16 de la baza sa din Batman (sud-est), in timp ce un elicopter sirian a fost reperat in apropiere de frontiera, langa provincia Mardin (sud-est), scrie MEDIAFAX.

Tensiunea este puternica la frontiera turco-siriana, dupa ce Damascul a doborat la 22 iunie un avion turc F-4 Phantom in Marea Mediterana, in apropiere de Siria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.