Patru persoane au murit si alte aproximativ 100 au fost ranite in urma furtunilor care au afectat Germania la sfarsitul saptamanii.

O femeie in varsta de 24 de ani a murit in Bavaria dupa ce un copac a cazut peste masina ei sambata seara, ridicand astfel la patru numarul persoanelor decedate din cauza intemperiilor. Trei femei care jucau golf au murit vineri la Hessen dupa ce au fost lovite de fulger. O a patra femeie se afla in stare critica in spital, a declarat duminica un purtator de cuvant al politiei.

Peste 100 de persoane au fost ranite in tara din cauza furtunilor, multe dintre ele in timp ce participau la diferite evenimente organizate in aer liber. Astfel, 51 de persoane au fost ranite, iar noua dintre ele sunt in stare grava, dupa ce un fulger a lovit un stalp la un festival de rock din nordul Saxoniei, scrie MEDIAFAX.

Un alt festival din Baden-Württemberg a fost oprit duminica dupa ce rafalele de vant au distrus corturile si cel putin zece participanti au fost raniti. Alte 18 persoane au fost ranite la Volksfest in Bavaria de crengile de copaci rupte de vant. Rafalele de vant puternice si precipitatiile abundente au provocat pagube de milioane de euro si ranirea a cel putin 38 de persoane in Baden-Württemberg, potrivit Ministerului de Interne din Stuttgart. Mai multi copaci si stalpi de electricitate au fost distrusi de furtuna, generand pene de electricitate si pertuband transporturile.

Nordul Germaniei a fost, de asemenea, afectat de furtuni, dar nimeni nu a fost ranit. In noaptea de sambata spre duminica, intre orele 22.00 si 04.00, serviciul german de meteorologie DWD a inregistrat 8.135 de fulgere doar in zona Berlinului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.