Autorizatia de inhumare a scriitorului Nyiro Jozsef, emisa de Primaria municipiului Odorheiu Secuiesc a fost anulata, de Tribunalul Harghita.

Miercuri, instanta de contencios administrativ a Tribunalului Harghita a respins exceptiile invocate de avocatul Primariei Odorheiu Secuiesc si a anulat autorizatia de reinhumare a scriitorului Nyiro Jozsef, eliberata in 25 mai.

Controversa reinhumarii lui Nyiro: Ministrul ungar al Culturii a demisionat

"A fost admisa actiunea Prefecturii si s-a anulat actul administrativ emis de Primaria Odorheiu Secuiesc", a precizat purtatorul de cuvant al Tribunalului Harghita, judecatorul Kardalus Erika.

Potrivit sursei citate, hotararea Tribunalului poate fi atacata cu recurs in 15 zile de la comunicare, la Curtea de Apel Targu Mures.

Prefectul de Harghita, Augusta Cristina Urzica, declara, in 26 mai, ca a atacat in contencios administrativ autorizatia de reinhumare a lui Nyiro Jozsef eliberata de primarul din Odorheiu Secuiesc, scrie MEDIAFAX.

MAE si-a exprimat dezacordul fata de intentia oficialitatilor ungare de a aduce in Romania ramasitele lui Nyiro, pentru a fi reinhumate in cadrul unui ceremonial care urma sa fie organizat de PCM pe parcursul mai multor zile, in Gheorgheni, Miercurea Ciuc si Odorheiu Secuiesc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.