Administratia din Sankt Petersburg are probleme cu locuitorii din cauza numelui uneia dintre statiile noi de metrou.


Rusii din Sankt Petersburg isi extind reteaua de metrou cu doua statii noi: Bukharestskaya si Mezhdunarodnaya. Inaugarea acestora ar urma sa aiba loc pana la finalul acestui an.

"Statia a fost proiectata cu mai bine de doua decenii in urma, in perioada sovietica, iar acum noi o finisam. In arhitectura statiei sunt redate imagini din Bucuresti, de aceea noi suntem interesati ca denumirea sa fie pastrata (...) Tematica arhitecturii romanesti este ilustrata in felul in care au fost decorate tavanele si lustrele. Pilonii statiei sunt fatuiti cu marmora alba, pavajul este din granit. De asemenea, proiectul prevede un mozaic cu un conac bucurestean", a declarat Iulia Sceaveli, purtator de cuvand al metroului petersburghez, potrivit evz.

Rusii sunt hotarati sa schimbe denumirea statiei, administratia locala efectuand un sondaj de opinie in acest sens iar cei nemultumiti fiind rugati sa trimita propunerile lor pana la sfarsitul luinii iunie pentru a fi analizate de o comisie de resort. Printre cele mai populare sugestii se afla denumirile de Profsoiuznaia (Statia Sindicatelor), Studenceskaia (Statia Studentilor) sau Ekaterinenskaia (anula acesta se implinesc 350 de ani de la incoronarea Ekaterinei a II-a).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.