Cel putin 51 de persoane au murit in urma unor alunecari de teren in sud-estul Bangladeshului, dupa trei zile de ploi.

Armata a fost mobilizata pentru a oferi ajutor in cadrul operatiunilor de salvare din zona afectata, in regiunea muntoasa a orasului Chittagong, a anuntat administratorul acestei regiuni, Sirajul Haq Khan, care a avertizat ca bilantul ar putea creste.

Potrivit lui Khan, cel putin 24 de persoane au murit in urma mai multor alunecari de teren si inundatii in zona portuara Chittagong din districtul Cox's Bazar.

In districtul vecin Bandarban, 25 de cadavre au fost scoase din multiple locuri in care s-au produs alunecari de teren, a anuntat seful politiei locale, Saiful Ahmed.

"O familie i-a pierdut pe 12 dintre membrii sai", a declarat el pentru AFP, adaugand ca operatiunile de salvare au fost amanate din cauza precipitatiilor puternice aduse de muson, scrie MEDIAFAX.

Marti, in portul Chittagong, nivelul precipitatiilor a atins aproximativ 40 de centimetri in doar doua ore.

Toate zborurile de pe Aeroportul International Shah Amanat din oras au fost suspendate incepand de marti dupa-amiaza. Caile feroviare care asigura legatura intre oras si restul acestei tari defavorizate din Asia de Sud au fost intrerupte, in urma prabusirii unui pod care a cedat din cauza inundatiilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.