Presedintele sirian afirmat ca tara sa se afla "intr-o veritabila situatie de razboi", si ca este hotarat sa o inchieie.

"Traim o adevarata situatie de razboi. Cat timp suntem in situatie de razboi, toate politicile si sectoarele noastre ar trebui puse in serviciul victoriei in acest razboi", a declarat presedintele adresandu-se ministrilor care s-au intalnit pentru prima lor reuniune a noului guvern sirian.

Rusia a demarat un plan secret pentru solutionarea violentelor din Siria

Assad, care nu a facut multe declaratii publice incepand cu martie 2011, refuza sa recunoasca revolta populara, militarizata din cauza represiunii, si o compara cu "terorismul".

Pe data de 3 iunie, cu ocazia primii sesiuni a noului Parlament, el a sustinut ca este hotarat sa inabuse contestatia "cu orice pret", in pofida izolarii si sanctiunilor adoptate de catre Uniunea Europeana si Statele Unite impotriva Siriei, scrie MEDIAFAX.

Peste 15.000 de persoane, majoritatea civili, au fost ucisi in timpul represiunii si al luptelor dintre soldati si rebeli, declansate in urma cu 15 luni, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Comunitatea internationala si-a exprimat deseori imgrijorarea fata de posibilitatea unui razboi civil in Siria.

Citeste si:
Președintele Bashar al-Assad din Siria, reales cu 95.1% din voturi
Președintele Bashar al-Assad...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.